Noorjuuksurite salong Tallinnas

Müüdid ja faktid juuste kohta

Juuksed säravaks kodustes tingimustes - loputa neid külma veega.

Kas olete kunagi kuulnud, et juukseid peaks tihedamini lõikama, et nad paksemaks muutuksid? Või et oma kammi ei tohi kunagi laenata? Kas juuksed saab säravaks kodustes tingimustes? Teeme selgeks, millised neist ütlustest on õiged ja millised valed.

1. Kui soovid paksemaid juukseid, peaksid tihedamini juukseid lõikama – MÜÜT

Juuste kasvamise sagedus ja kiirus oleneb Sinu bioloogilistest näitajatest. See tähendab, et inimesel endal ei ole võimalik juuste kasvamise kiirust ja sagedust mõjutada. Kuid veidi saab mõjutada juuste pikkust. Kui juukseid tihedalt ja regulaarselt lõigata, on juuksed tervemad ning katkiseid juukseotsi vähem – seega saavad juuksed pikkusesse kasvada.

2. Ära kunagi jaga oma kammi või harja – ÕIGE

Kammide jagamisel saavad levida täid, parasiidid ja muud peanaha haigused. Soovitame ka oma kammi või harja puhastada regulaarselt. Juuksurisalongides kasutatakse desinfitseerimiseks masinaid, kuid kuidas kodustel tingimustel kammi puhastada? Esiteks, eemalda käsitsi kõik karvad kammilt. Neid, mida näpuga kätte ei saa, saad kaasa aidata hambaorgiga. Lisa väiksesse kaussi soe vesi ja natuke pesuvahendit (šampoon või nõudepesuvahend sobib). Võta kasutamata hambahari ning tee pesuvees märjaks – seejärel hõõru kõik kammi pinnad üle. Hiljem loputa kamm üle tulise veega, kuni vahend on maha pestud. Lase kammil kuivada õhu käes.

3. Loputamine külma veega jätab juuksed säravaks – ÕIGE

See on täiesti õige. Kodustel tingimustel on kerge juuksed särama panna, kasutades külma vett. Jahe vesi aitab palsamil paremini tööd teha. See sulgeb juuste pealmise kihi, mille tõttu muutuvad juuksed säravaks.

4. Katkiseid juukseotsi saab ravida ka muud moodi, kui neid ära lõigates – MÜÜT

Kahjustatud juuksed vajavad ravi. Katkiseid juukseotsi saab ravida vaid nendest vabanedes. Kui lõhenenud otsi ära ei lõigata, liiguvad need juuksejuure suunas ning kahjustavad Sinu juukseid veelgi rohkem. Soovitame lõigata juukseid kuskil 6 nädala tagant. Igasugused maskid ja muud tervendavad tooted on ajutised lahendused, mis mõjuvad kuni järgmise pesuni.

5. Liigne kokkupuude päikesevalgusega kahjustab juukseid – ÕIGE

Juuste kaitsmine erinevate välistegurite eest on oluline! Liigne päikesevalgusega kokkupuutumine on juustele sama kahjulik kui Sinu nahale. Soovitame kanda suvel peakatet või kasutada juuksehooldusvahendeid, mis kaitsevad UV kiirguse eest. Näiteks mineraalsprei Texturizer kaitseb nii kuuma kui UV eest.

Registreeri aeg