Noorjuuksurite salong Tallinnas

Töövarjud Tuuletuka salongis

Juuksurisalongid Tallinnas on hea koht praktiseerimiseks noortele ilumaailma huvilistele.

Tallinnas pesitsevad mitmed juuksurisalongid, mis on motivatsiooniks noortele õppuritele. Lihtsalt juuksuritööd vaadates on aga raske aru saada, millist kogemust ja iseloomuärasusi juuksuritöö tegelikult nõuab.  See kuu otsustasime osa võtta Rajaleidja projektist Töövarjupäev. 

26. oktoobril tulid kaks noort õpilast, kes tundsid huvi juuksuritöö vastu, Tuuletuka salongi. Antud päeva eesmärk on aidata õpilastel näha seost hariduse ja karjäärivõimaluste vahel, samas ergutada ka nende huvi valitud eriala vastu. Töövarjupäeval vaatlesid noored juuksurite tööd ja küsisid küsimusi iluteemade kohta.

Tuuletukas nägi päev välja järgmine:

Noored tulid külla 12.00 ning tegime väikse tuuri, tutvustasime töövahendeid ja palju muud.

Õppisime punutiste tehnikat, vaatlesime juustepesu ning harjutasime kätt nukupeadel. Noored tegid nukupeale punutisi ja krunne, pärast Joanna kiiret õpetust.  Seejärel tuli Joannale klient juuste värvimisele. Töövarjud nägid kogu protsessi pealt ning pärast muljetasid Joannaga.

 

Miks valisid noored juuksurisalongid Tallinnas töövarjupäevaks?

Töövarjud valisid juuksuriameti lihtsalt põhjusel – tundus huvitav. Muidugi on tore aidata juuksurina oma klientidel välja tuua enda parim versioon. Juuksurina saab mängida oma välimusega nii mitmel viisil, et vägev oleks ka ise see selgeks õppida.

Joanna rääkis noortele ka loo endast – miks ta otsustas juuksuriks hakata. Põhjus oli järgmine:

,,Leidsin ennast pidevalt teistele punutisi ja soenguid tegemas. Pigem kõik tulid alati minu juurde, kui mingi üritus oli lähenemas. See panigi mõtlema, et miks mitte minna paberile järele ja teha seda professionaalselt. Mu töö lubab mul olla loominguline ning tutvuda uute inimestega. Olen väga rahul, et otsustasin hakata juuksuriks.’’

Saate veel rohkem lugeda meie juuksurite eluloo kohta siit. Näiteks, Joanna käis Soomes juuksuripraktikal, mis kestis 6 nädalat. Virgi sai oma praktika siitsamast Tuuletuka salongist ning Margit koolitas Tallinna Tehnikakoolis tulevasi juuksureid välja.

Registreeri aeg