Noorjuuksurite salong Tallinnas

5 kasulikku õli Sinu juuste jaoks

Juuste ja peanahahooldus on midagi, millest ei tohi kõrvale vaadata. Õlid tervendavad Su juukseid.

Mida kujutab endast juukse- ja peanahahooldus? Kindlasti oled kuulnud argaania- ja kookoseõlist ning sellest, kui kasulikud need Su juustele on. Kuid Sa ei tea, mis need kasutegurid täpsemalt on? Antud postitus toob välja viis õli, mis on kasutajate seas lemmikud ning miks.

Kookoseõli

Kookoseõli on kui terviklik juukse- ja peanahahooldus. See on oma omaduste poolest multifunktsionaalne. See käitub oma omaduste poolest kui kuumakaitse, samuti parandab juuste struktuuri, aitab ennetada juuste väljalangemist ning aitab juustel kiiremini kasvada. Oma heade omaduste tõttu püsib see juustes kaua säilitades juustes oleva niiskuse. See omadus teeb kookoseõlist üheks kõige efektiivsemaks juustehoolduseks üldse. See toidab juukseid, muudab need pehmeks ning vähendab juuste murdumist.

Kuidas kasutada: kui Su peanahk on tavaliselt rasune, siis määri kookoseõli ainult juustele (ära määri juurtele ega peanahale). Kui Su peanahk on kuiv, siis lisa kookoseõli ka oma peanahale. Masseeri ning hoia seda alates 30 minutist kuni tund (võid ka kauem hoida). Seejärel loputa see välja naturaalse šampooniga. Tuuletuka e-poes on saadaval InSight Antioxidant Rejuvenating šampoon, mis sisaldab orgaanilisi koostisosi. Korda antud protsessi 1-4 korda kuus parimate tulemuste saavutamiseks.

Kookoseõli toidab juukseid, muudab need pehmeks ning vähendab juuste murdumist.
Argaaniaõli toidab ja niisutab juukseid, tulemusena väheneb kuivus juustes ning ei murdu kergesti.

Argaaniaõli

Argaaniaõli toodetakse argaaniapuu seemnetest. Antud õli tuntakse ka Maroko õli nime all ning see teeb Sinu juustega imesid. Kõigest mõnest argaaniaõli tilgast piisab, et kaitsta oma juukseid kuumuse eest. Samuti toidab ja niisutab juukseid, tulemusena vähendab juuste kuivust ning kergesti murdumist. Teeb juuksed pehmeks ning kergesti hallatavaks. Argaaniaõli ei ole nii rasvane kui kookoseõli, mistõttu on argaaniaõli sobilikum sagedasemaks kasutamiseks.

Kuidas kasutada: lisa paar tilka oma peopesale, hõõru käsi kokku ning rakenda ühtlaselt laiali oma juustele, kuid väldi juuri.

Riitsinusõli

Kastoorõli ehk riitsinusõli saadakse riitsinuse seemnetest ning on väga kasulik Su juustele, kui soovid neid kiiresti kasvama panna. See sisaldab E-vitamiini ja mineraalne. Kui soetad omale riitsinusõli, siis soovitame osta külmpressitud riitsinusõli. Selle omadused on tõepoolest imelised, see ennetab juuste väljalangemist, otste lõhenemist ning takistab kõõma tekkimist.

Kuidas kasutada: riitsinusõli on väga paksu konsistentsiga, mistõttu lihtsamaks kasutamiseks soovitame segada riitsinusõli näiteks oliivi- või kookoseõliga. Kasuta antud segu kui peanaha hooldusena: pane pähe kilemüts ja jätta segu ööseks pähe. Pese ja loputa välja järgmine hommik. Korda iga nädal kui vaja.

Riitsinusõli omadused on imelised, see ennetab juuste väljalangemist ja otste lõhenemist.
Jojobaõli teeb juuksed pehmeks ja säravaks.

Jojobaõli

Antud õli saadakse jojoba taimest. Peanahk reageerib sellele hästi, sest see on sarnane naharasule. Jojobaõli on sarnane ka kookoseõliga, see toidab juukseid ning parandab juuste struktuuri. Samuti vähendab kõõma tekkimise võimalust ja kuiva peanahaga seotud probleeme. Teeb juuksed pehmeks ja säravaks.

Kuidas kasutada: masseeri õli oma peanahale ning lase mõjuda kas 30 minutit või lausa 12 tundi. Võid lisada ka paar tilka oma palsamisse.

Oliiviõli

See on teadatuntud õli, mida kasutatakse nii toiduvalmistamisel kui ka ilutoodetes. See on väga kasulik juustele, sest on toitvate omadustega. Käitub kuumakaitsena ning silub katkiseid juukseid, jättes tervete juuste mulje.

Kuidas kasutada: korra nädalas lisa 1-2 supilusikatäis õli oma kuivadele juustele. Jaota laiali ühtalselt ja põhjalikult. Pane pähe kas rätik või kilemüts ning hoia seda oma juustes umbes pool tundi. Loputa välja jaheda veega ning võid vabalt jätta palsami kasutamise vahele.

Oliiviõli käitub kuumakaitsena ning silub katkiseid juukseid, jättes tervete juuste mulje.

Juukse- ja peanahahooldus

Pea meeles, et õlid on siiski väga rasvased. Ära kasuta neid oma juustes liialt, muidu on tulemuseks liiga rasused juuksed, mis teevad rohkem kahju kui kasu. Alati loputa korralikult õli välja ning kasuta šampoone, mis on orgaaniliste koostisosadega. Samuti, tulemusi ei saavutata üle öö, ole järjepidev, tegemist on pikaajalise protsessiga.

Registreeri aeg