Noorjuuksurite salong Tallinnas

Soengutrendid läbi aegade

Juuksed sirgeks või hoopis lokid? Vaata millised olid vanasti juuksetrendid.

Tänapäeval tuuakse järjest enam vanaaegseid trende tagasi, kas siis riietuses või juuste kujundamisel – tehakse lokke järgi või hoopis juuksed sirgeks. Tutvu millised olid ikoonilised soengud alates eelmisest sajandist.

Bob lõikuse trend

1920 Bob lõikus

Teisisõnu tuntakse Bob lõikust ka poisipea ja paažlõikusena. Vahetult enne olid pikad ja lainelised juuksed moes, kuid Bob lõikus sai väga populaarseks ning üha enam juuksureid ja naisi läksid sellega kaasa. Tehti juuksed sirgeks ning siluti need vastu pead.

1930-40 Lainelised juuksed

Tundub, et naised siiski ei soovinud lainelistest juustest loobuda ning kasvatasid oma juuksed natuke välja nind tegid suured lained, mis tõid flirtiva ja mängulise külje naistes välja.

Lainelised juuksed 1930ndatel
Glamuursed lokid olid vanasti suur trend. Kasutati ohtralt lakki ning juukseklambreid.

1950 Glamuursed lokid

Lokid ei kadunud veel niipea, nüüd said naised endale lubada ka lakke, juukseklambreid jpm. See oli aeg, kus kõigil naistel oli perfektsed soengud. Kasutati väga palju lakki, mistõttu isegi päev lõpuks ei vajunud soeng ära.  Üheks ikooniks oli muidugi Marilyn Monroe ning ta kandis oma lokke vägagi glamuurselt välja.

1960 Poisipea, puhvis juuksed, afro

Nüüd oli tänavatel näha mitmesuguseid soenguid, kes lõikas oma juuksed poisipeaks ning kes kandis oma juuksed vägagi puhvis. Poisipea nägi välja väga šikk ning puhvis soengud olid mõeldud rohkem glamuursemate ürituste jaoks. Järgmisena viidi puhvis soeng järgmisele tasemele. Tehti veel kõrgem soeng ning seda kutsuti mesilastaruks. 1960.–1970. aastatel hoogustus Ameerikas afroameeriklaste inimõiguste alane liikumine, kus nõuti endale võrdseid õiguseid valgenahalistega. Sellega kaasnes ka juuksetrend, kus tehti endale afro-soeng.

Poisipea lõikus oli väga stiilne nii ammustel kui ka praegustel aegadel.
Juuksed sirgeks ja läikivaks on juba ammusest ajast naistel moeks

1970 Juuksed sirgeks

1970 oli tugevalt mõjutatud televisioonist ja Hollywoodist. Juuksed tehti nii säravaks ja sirgeks kui võimalik. Cher oli üks selle trendi kõige innukamest toetajatest.

1980 Mega lokid ja ebatavalised juuksevärvid

Lokid ei kadunud kuhugi, neid tehti veel tihedamalt kui varem ning lisaks hakati kasutama ebatavalisi juuksevärve. Näiteks värvi oma juukseid siniseks, roheliseks, lillaks jpm.

Vanasti oli trendiks värvida oma juukseid ebatavaliste toonidega
90ndate moodi mõjutas tugevalt Spice Girls ja TV karakter Rachel.

1990 “Racheli” soeng ja Spice Girls

Kes mäletab komöödiasarja “Sõbrad”, need teavad ka Rachelit ning tema trendikat soengut. Populaarseks sai järku lõikamine ning juustepikkus, mis ulatus õlgadeni. Samuti osutus populaarseks tüdrukute ansambel Spice Girls ning nende stiilsed juuksed – tukad, sasipead, lokid.

Alates 2000 on juuksetrendid olnud väga erinevad, tagasi on toodud nii mitmeid eelmisi trende, näiteks Bob lõikus, mida kandis Victoria Beckam väga hästi välja. Samuti ei ole kuhugi kadunud lokid ning ebatavalised juuksevärvid. Kui soovid samuti midagi eelmistest trendidest proovida, siis broneeri aeg Tuuletuka salongi ning viime sind tagasi sellesse aega.

Registreeri aeg