Noorjuuksurite salong Tallinnas

Kui tihti peaksin pesema oma juukseid?

Juuste pesemine - kui tihti peaksid seda tegema? Oleneb Sinu elustiilist.

Juuksurite juurde tullakse päris tihti küsimusega: “Kui tihti peaksin pesema oma juukseid?”. Juuste pesemine ja intervall kordade vahel oleneb iga isiku juuksetüübist. Postitus toob välja erinevad tunnusjooned ja sellele vastavalt, kui tihti peaksid pesema oma juukseid.

Üldiselt peaks kuivi juukseid šampooniga pesema maksimaalselt kaks korda nädalas, samas juuste pesemine rasuste juuste puhul võib toimuda iga päev. Kui teil on normaalsed juuksed ehk ei ole liiga kuivad või rasused, on teile antud luksus valida ise, millal soovite juukseid pesta. Kuid arvestada tuleks järgmiste teguritega. Juuksed, mis on paksemad, loomulike lokkidega või töödeldud, võivad püsida heas seisukorras pesemata kauem kui need juuksed, mis on õhemad, loomulikult sirged ja mittetöödeldud. Seda seetõttu, et peanaha õlid ei liigu mööda juuksekarva nii kiiresti, kui õhemate juuste puhul.

Kui tõesti tunned, et ei suuda täna pesemata olla, siis käi pesemas, kuid ära tee juukseid märjaks. Võid osta poest kilemütsi, mis teeb antud protsessi kergemaks. Kui soovid värskust oma juustele, võid need märjaks teha, kuid ära kasuta ühtegi toodet.

Juuste pesemine brünetiks värvitud juuste puhul

Sellisel juhul vajavad Su juuksed erihooldamist. Proovi pesta oma juukseid maksimaalselt 2 korda nädalas. Liiga tihe pesemine kaotab pigmendi ning muudab värvi tuhmiks. Samuti ei lase pigment Sinu juustel muutuda liiga rasuseks. Tumedamad juuksed üldjuhul püsivad kauem säravamad, kui Sa ei pese neid šampooniga liiga tihti.

Kui oled värvinud oma juuksed tumedamaks, siis tuleb kanda erilist hoolt nende eest.
Wella Dry Me kuivšampoon on mugav ja kergesti kaasaskantav eriti reisidel.

Kui Sa ei ole kindel, siis kasuta kuivšampooni

Kui Sa ei suuda kogu aeg järge pidada, millal peaksid šampooniga pesema, siis kasuta kuivšampooni. See imab endasse mustust, tolmu ja liigset rasu, niiviisi saavutab kiiresti uue värskuse ja väljanägemise oma juuste puhul. See tähendab juustepesu veeta ja šampoonita.

Kuivšampoon ei ole mõeldud regulaarse pesemise asendamiseks. See on mõeldud juuste pesemiskordade intervalli pikedamiseks. Kui alustad intervalli pikendamisega, siis on kuivšampoon kindlasti imeline abivahend sellele. Tuuletuka veebipoes on saadaval Wella EIMI kuivšampoon.

On keeruline saavuta regulaarset intervalli, sest on mitmeid tegureid, mis mõjutavad Sinu juuste rasusust. Hea näide oleks elustiil: kui oled sportlik, siis kindlasti vajad Sa tihedamini pesemist. Kui Sul on tihti üritusi, kus pead väga hea mulje jätma, pead samuti puhas ja värske väljanägemisega olema. Kui suudad oma elustiili juures pesemiskordade vahele jätta 2-3 päeva, oled saavutanud juba väga hea taseme. Mida harvemini pesed juuksed, seda rohkem harjuvad juuksed olema kauem värskemad.

Registreeri aeg