Noorjuuksurite salong Tallinnas

Joanna vastab klientide poolt sageli esitatud küsimustele

Joanna vastab: normaalne juuste väljalangemine, föönitamine kas kahjulik?

Joanna kogus kokku küsimused, mille vastu kliendid tihti huvi tunnevad. Antud vastused peaksid andma Sulle hea ülevaate.

Juuste väljalangemine – kui palju juukseid on normaalne kaotada?

Keskmiselt 50-100 juuksekarva päevas. Tihtipeale inimesed ehmuvad juukseid pestes, et kuidas nii palju juukseid ära tuleb. Pikemate juuksesalkude puhul tundubki, et liiga palju juukseid langeb peast ning lühemate juuste puhul Sa ei pane tähelegi, et toimub juuste väljalangemine. Samuti tuleb arvestada juuste kasvutsüklitega. On kolm faasi: juuste aktiivne kasvufaas, vahefaas ning puhkefaas. Viimase faasi ajal langeb kõige rohkem juukseid, sest uued kasvamist alustanud juuksed tõukavad nad ära. Juuste väljalangemine on normaalne 50-100 juuksekarva piires, kui toimub suurem juuste väljalangemine, kontakteeru arstiga.

Kas föönitamine kahjustab Su juukseid?

Ei saa öelda, et föönitamine just kasulik oleks Su juustele. Kui föönitatakse liiga tihti, võivad need põhjustada juuksekahjustusi nagu karedus, kuivus ja juuksevärvi tuhmumine. Oluline on teha selgeks, kuidas kõige paremini kuivatada juukseid, kahjustusi põhjustamata. Kindlasti tuleks kasutada vahendeid, milles on kuumusekaitse. Näiteks, Tuuletuka e-poes on saadaval Wella EIMI Perfect Setting soenguvedelik, mis kaitseb föönitamisel kuumuse vastu. Samuti tuleb meeles pidada, et kiire temperatuurimuutus ei ole hea Su juustele. Pärast föönitamist ära jookse kohe õue (kui temperatuur madal), vaid lase juustel maha jahtuda.

Kas võin kasutada kuivšampooni igapäevaselt?

Kuivšampoon on ohutu, kuid pea meeles, et kuivšampoon ei ole mõeldud šampooni ja palsamiga pesemise asendamiseks. Kuivšampooniga pikendad pesukordade intervalli. Kuivšampoon imab sisse liigse rasususe, kuid ei tee juukseid puhtaks. Šampoon ning palsam teevad seda. Kuivšampoon on hea abimees siis, kui oled kuskil matkamas või viibid keskkonnas, kus on pesemise võimaluse limiteeritud. Tuuletuka veebipoes on saadaval Wella EIMI Dry Me kuivšampoon.

Kas võin magada juuksed patsis?

Ikka võib, kuid ma ei soovita teha tugevat patsi. Tee kergem pats, näiteks mõni punutis. Tugev pats tekitab ebamugavust. Tugevalt kinnitatud patsikumm jätab hommikuks juustesse jälje. Seega, kui Sa järgmine päev juukseid patsis ei kanna, oleks mõistlikum magada kas lahtiste juustega või kergema punutisega.

Mis vahe on meestele ja naistele mõeldud juuksetoodetel?

Meeste ja naiste juustel ei ole erinevust. Pigem tuleb mängu see, et naised töötlevad rohkem oma juukseid kui mehed. Juuksetooteid toodetakse vastavalt sellele. Meestetoodete ja naistetoodete vahe on toodetesse lisatud lõhnades.

Mis vahe on püsivärvil ning poolpüsivärvil?

Poolpüsivärv ei kahjusta juukseid ning kestab 4 kuni 6 nädalat. Selleks ajaks on värv sujuvalt juustest ära tuhmunud ning juuksed on tagasi endise värvi juures. Kuna need ei kahjusta juukseid, siis võid nendega tihedamini värvida. Negatiivne pool on see, et sellel värvil on limiteeritud võime katta halle juukseid. Püsivärv aga katab täielikult ning püsivärv muudab püsivalt juuksevärvi. Su juuksed peaksid täielikult välja kasvama, et antud värvist lahti saada. Kuna püsivärv kahjustab juukseid, ei tasu värvida liiga tihti.

Miks basseinis ujudes muutuvad mu juuksed roheliseks? Kuidas saan seda ära hoida?

Mõnedele kõlab see küsimus naljakalt, kuid kahjuks tuleb seda päris tihti ette. Roheline värv on kõige lihtsamini märgatav heledatel juustel. Enamus eeldavad, et see on kloorist, kuid kloor ise on värvitu. Rohelised ühendid basseini/spa keskkonnas on need, mis muudavad Su juuksed roheliseks, sest imenduvad kergesti just poorsetesse juustesse. Sellest lahtisaamiseks pead kasutama ettenähtud tooteid. Kui juuksed on väga poorsed (kui oled neid hiljuti blondeerinud), siis võib väga ekstreemsetel juhtudel rohelise värvi eemaldamine ettenähtud šampooniga osutuda väga keeruliseks.

Registreeri aeg