Noorjuuksurite salong Tallinnas

Miks juuksed katkevad?

Miks juuksed katkevad ja murduvad?

Miks juuksed katkevad ja murduvad? Mida saaksin selle vastu ette võtta? See on probleemiks paljudel naistel. Aga ära muretse, selle vastu on ennetavaid võimalusi ja lahendusi.

Juuksed murduvad ja on kuivad

Juuste murdumisel on mitmeid põhjuseid. Juuste tervis sõltub soomuskihtide omavahelisest kattuvusest. Kui need kihid lagunevad laiali, võivad Sinu juuksed muutuda kuivaks ja kahjustuda. Millised on kahjustunud juuksed? Juuksed murduvad, tunduvad väga kräsused, on väga kuivad. Milliste tegurite tõttu juuksed murduvad? Mida Sa teha saad?

Miks juuksed murduvad?

  • kamm on tugevast plastikust
  • föön on maksimaalse kuumuse peal
  • padjapüür on puuvillasest materjalist
  • kannad tihti hobusesaba
  • patsikumm on metallist osaga

Õrnemast materjalist harjased ei tõmba juukseid nii kõvasti. Föönitada ei tohiks läbimärgasid juukseid. Lase juustel kuivada naturaalselt ja kasuta fööni leige temperatuuriga. Padjapüüri materjaliks võiks olla siid või satiin, sest isegi puuvillast riie võib juuste murdumisele kaasa aidata. Hobusesaba tihe kandmine koormab juukseid ühest kohast. Eriti kui patsikummil on metallist osa – juuksed jäävad patsikummi äratõmbamisel kinni ja katkevad.

Dieet

Tsink ja muud vitamiinid on olulised juuste tervise jaoks

Toitumusharjumustest oleneb päris palju. Teatud toitained aitavad juustel kasvada ja särada, takistades juuste murdumist. Veendu, et tarbid igapäevaselt piisavalt mineraalaineid nagu tsink, raud ja foolhape.

Anname kiire ülevaate, kuskohast neid aineid leida. Tsinki leidub toiduainetes, mis on rikkad ka valgu suhtes (näiteks kana-, veise-, sea- ja lambaliha). Veel leidub tsinki mereandides, juustus, munas, pähklites, seemnetes. Rauda on nii punases lihas, rukkileivas kui ka kaunviljades. Foolhapet ehk vitamiin B9  leidub lehtkapsas ja spinatis, keedetud munakollases, ubades.

Stress

Üks põhjus, miks juuksed katkevad, võib olla stress. Stressi on otseselt ühendatud nii juuste väljalangemise kui ka üldiste kahjustustega. Tavaliselt stressi puhul need juuksed, mis on kasvuprotsessi keskel, murduvad. Samuti vanad juuksed langevad. Stressi maandamisel võib ka juuste tervis paraneda.

Kuivus

Juuksed muutuvad kuivaks kui – Sinu peanahk ei tooda piisavalt õli, et niisutada juukseid või Sinu juuksed ei suuda niiskust kinni hoida. Juuste kuivuse põhjuseks võivad olla kuiv ilm, madal niiskustase, liiga palju kuumust. Veendu, et kasutad juustepesuks sooja, mitte kuuma vett. Kuum vesi aitab kaasa kuivusele. Kui aga Sinu juukseotsad on kuivad, proovi kanda šampooni ainult peanahale. Samuti kasuta kindlasti palsamit. Kui Sul on hommikuti väga kiire – kasuta näiteks spreipalsamit, mida saab juustesse jätta.

Kuumus

Töötlusvahendid nagu föön, sirgendaja, lokitangid ja muud vajavad kõrgeid temperatuure, et saavutada parim tulemus. Samas, kui kasutada neid vahendeid valesti või liiga tihti, riskid juukse soomuskihi kahjustamisega. Üks viis, kuidas ennetada kuumakahjustusi – võta nädalane paus kuumtöötlusvahenditest. Vali kuumtöötlusvahendid, mis on keraamilised – need kuumenevad ühtlasemalt ja seetõttu ei vaja teatud juuksesalgud korduvat töötlust. Kindlasti on oluline ka kaitsta juukseid enne kuumtöötlemist. Kuumakaitsega leidub tooteid nii sirgete juuste kui ka lokkis juuste saavutamiseks.

Ületöötlemine

Liiga tihti värvimine ja töötlemine võivad põhjustada juukse soomuskihi katkemist. Soovitame näiteks pikendada juustevärvimise intervalle 8-10 nädalale. Tulemuste kauakestvaimaks püsimiseks võib kasutada nendel intervallidel juuksemaske, mis kaitsevad värvi.

Mida teha kui juuksed katkevad?

Goldwell juukseõli
Goldwell Elixir juukseõli
  • vali õige šampoon ja palsam vastavalt oma juuksetüübile (kuivad/rasused vms)
  • vähenda kuumtöötlusvahendite kasutamist
  • kasuta kuumakaitsega viimistlusvahendeid
  • kasuta rätikuga kuivatamise asemel t-särki (see on kergem ja imab kiiremini)
  • käi regulaarselt juuksuri juures katkiseid otsi lõikamas
  • ära kammi läbimärgasid juukseid
  • kasuta toitvat juukseõli
  • juuksemaskid aitavad juukseid toita

3 nõuannet tervete juuste jaoks

  • Proovi lasta juustel kuivada naturaalselt õhu käes, mil iganes võimalik
  • Veendu, et Sinu toitumisharjumused võimaldavad Sinu juustel saada kõik vajalikud ained
  • Väldi pingul mütside kandmist igapäevaselt. Kanna mütse ainult päikese eest kaitsmiseks.

Miks juuksed katkevad?

Juuste murdumine võib olla väga masendav. Hea uudis on see, et probleemi saab lahendada parandades oma elustiili. Kui oled vastavad muutused enda elustiili sisse viinud kuid näed endiselt juuste murdumist, soovitame pöörduda professionaali poole.

Registreeri aeg