Noorjuuksurite salong Tallinnas

Juuste kaitsmine suvel

Kätte ongi jõudnud suvi – kuum päike, külm jäätis ja karastav merevesi. Ning kahjuks ka suvised juukseprobleemid. Juuste kaitsmine suvel on eriti oluline. Kuumus teeb juuksed kiiresti rasuseks ning intensiivne UV-kiirgus kahjustab juukseid. Seetõttu kirjutame siia mõned nõuanded, kuidas juuste eest hoolt kanda suvekuudel.

Rasused juuksed

Eeldatavasti kõige sagedasem probleem suvel. Kui mütsi ei kanna, paistab päike lagipähe ning juuksejuured muutuvad rasuseks.

Lahendus: Kuivšampoon ja külm föönitus

Suvekuudel tasuks mõelda kuivšampooni peale – see aitab lihtsasti hädast välja. Kujunda endale harjumuseks kanda ühte väikest pudelit kogu aeg kaasas. Kui tunnetad, et juuksejuured muutuvad rasuseks, leia peegel ja pihusta natuke kuivšampooni juurtele. Kuivšampoon imab üleliigsed naturaalsed õlid juustest ning kuivatab natuke peanahal olevat rasu. Meie kasutame nii salongis kui ka kodus Wella EIMI Dry Me kuivšampooni – väga mõnus ja väike pudel mis mahub nii rannakotti kui ka reisikohvrisse (on vastavuses lennujaamas lubatud suurustega).

Kui aga Sul on ligipääs föönile, soovitame pärast kuivšampooni pealekandmist lasta juuksed kergelt külma fööniga üle. See aitab kuivatada lisaniiskust enamgi ning annab mõnusalt värske tunde.

Kahjustatud juuksed

Juuste kaitsmine suvel on eriti oluline kuumuse, kuivuse ja UV-kiirguse vastu.

Kuumadel suvepäevadel on UV-kiirgus eriti kahjustav ning mitte ainult nahale, vaid ka Sinu juustele. Nagu kasutame naha kaitsmiseks päikesekreemi, tuleb juuste kaitsmiseks ka midagi teha.

Juuste kaitsmine suvel kindlustab nende tervise, elava värvi ja hoiab juukseid värskena.

Lahendus: kanna mütse, kuumtöötle vähem (nt. kuuma õhuga föönitamine, sirgendamine)

Parim viis kuidas peatada UV-kiirguse jõudmist juusteni on otseses mõttes panna midagi ette. Kübarad või pearätikud on hea idee.

Suvekuudel soovitame lasta kuumtöötlusvahenditel puhata ja nautida naturaalseid juukseid. Katseta erinevaid stiile – näiteks proovi soolaspreid, et luua juustesse suvine lainetus. Meie kasutame Wella EIMI Ocean Spritz soolaspreid, mis aitab luua suvist tekstuuri ja kaitseb samuti UV kiirguse eest. Samuti ei pea juukseid föönitama, õues kuivavad need iseenesest.

Taltsutamatult kräsused juuksed

See on probleemiks eriti naistel, kellel on paksud või lokkis juuksed. Juuste kräsususe eemaldamine võib tunduda võimatuna, eriti suvekuudel.

Lahedus: šampoon & palsam naturaalsete õlidega, seerumid

Enamus inimesi on proovinud kasutada seerumeid ja juukseõlisid just selletõttu, et need aitavad kahususe vastu. Samuti aitavad erinevad šampoonid/palsamid, kuhu on lisatud juukseõlisid nagu nt. argaaniaõli. Peale nende šampoonide/palsamite kasutamist kanna juustesse natuke juukseõli, et eemaldada ülejäänud kahusus. Oskame soovitada Goldwell Elixir juukseõli, mis mõjub ülimalt hästi, lõhnab mõnusalt ja mida jätkub kauaks.

Juukseõlisid leidub ka väikestes pudelites, mida on mugav kaasas kanda ja kasutada, kui tunned, et kräsusus hiilib ligi. Et ennetada kahusust veelgi enam, kasuta laiade piidega kammi juukseharja asemel.

Soolane vesi

Capilo juuksemask
Capilo Summum Baobab juuksemask Eva Professionalilt

Mis oleks veel parem, kui suvise kuumuse eest jahutavasse merevette hüpata? Võib-olla jäätis. Aga merevesi on mõnusalt jahutav, kuid võib suuresti kahjustada juukseid. Soolane merevesi teeb juuksed kuivaks. Kui ujuda sisebasseinis, kuivatab kloor samuti juukseid ning võib ka värvitud juuksed muuta roheliseks (Jah, rohelist värvi).

Lahendus: pese juukseid enne ja pärast ujumist, kasuta juuksemaske

Võimaluse korral loputa juuksed peale merevees ujumist. Niiskust andvad palsamid aitavad vajalikku tasakaalu tagasi tuua. Kui käid tihti rannas ja ujumas, soovitame kasutada juuksemaski nädalas korra, et päästa oma juuksed kuivuse eest.

Juuste kaitsmine suvel

Loodame, et need nõuanded tulevad abiks suvekuudel. Kui midagi jäi mainimata või tahaksid rohkem nõuandeid teatud probleemi kohta, kirjuta meile või tule konsultatsioonile.

Päikest! ☀

Registreeri aeg