Noorjuuksurite salong Tallinnas

Meeste soengud – trendid uuel kooliaastal

Uus kooliaasta on algamas ning kooliks valmistume on täies hoos. Hoolitsema peab nii õpikute ja vihikute hankimise eest, kuid samuti ka hea väljanägemise eest. Millised meeste soengud on praegu trendikad? Meie meister Margit tegi intervjuu Õhtulehega, millest valmis CoolABC artikkel: ,,Lopsakad tukad või pöetud pead” (autor: Ia Mihkels). Kui seda artiklit ei näinud siis ära muretse – võtame siin blogis kokku info, mida Margit jagas.

Caesari tukk

Kas meestesoengu trendidesse on tulemas ka midagi täiesti uut, millega moehuvilised noorhärrad võiksid kooliaasta alguse puhul õpetajaid rabada?

,,Mingeid kardinaalseid muutusi meeste soengumoes praegu esile tuua ei saa. Tõsi, uusi suundi on, aga need edenevad esialgu tasapisi. Näiteks on üha enam näha uutmoodi tukka: tagant otse ette kammitud paks ja üsna lühike nn Caesari tukk. See on üks suund – aeg näitab, kuhu see viib. Ka hakkavad tasapisi taas moodi tulema pisut pikemad juuksed.”

Mis on praegu moes?

,,Praegu on endiselt valdav fade-lõikus: masinaga lõigates minnakse olematult juuksepikkuselt sujuvalt üle üha pikemale. Üleminek pealmisele osale kujundatakse vastavalt kliendi soovile: madalale, kõrgele või kusagile vahepeale, pikema osa eraldamiseks võib masinaga sisse lõigata tugevalt piiritletud selge seitli või kasutada muid kujundusvõtteid.

Endiselt on moes ka rõhutatult kõrge pealaeosa, nn. pompadour. Juuksed kammitakse selle soengu puhul üle pea, aga mitte madalalt peadligi, vaid rõhutatult kõrge ja lopsaka viimistletud kuhilana. Ka pole kusagile kadunud quiff – otsmikult kergelt üles-taha föönitatud soeng.”

Fade
Quiff

Kes kujundab trende noorte meeste soengutes?

,,Jalgpallurid on ajast aega olnud ühed peamised, kes kujundavad trende teemal meeste soengud. Need poisid, kellele on oluline oma juukseid värkseima trendi järgi sättida, neil tasub jalgpallimaailma kuulsamatel nimedel silma peal hoida. Nendel staaridel on fantaasia üsna lennukas.”

Ärimehesoeng – Karl Erik Taukar – Õhtuleht

Kuidas peaks juuksurile oma soove avaldama?

,,Noormehed, kes tulevad salongi kaasas soovitud soengu foto – see on hea lahendus. Kui kirjeldusest võib mitmeti aru saada, siis fotolt on meeste juuksur kohe teadlik sellest, mida soovitakse. Siis saab kliendiga arutada, kas soovitu sobib talle täpselt niisugusena nagu pildid või oleks mõistlik tema näo- ja peakujust või juuksematerjalist sõltuvalt midagi muuta. Viimasel ajal on palju olnud neid, kes ütlevad, et soovivad Taukari soengut. Juuksurid nimetavad seda igapäevaseks ärisoenguks: korrektne lühike lõikus, hea valik inimestele, kellel on vaja pidevalt stiilne ja viisakas välja näha. Ärilõikuse puhul juuste pikemat osa pealael ei tõsteta, see lükatakse viimistlusvahendit kasutades kergelt küljele või üles (mitte föönitades nagu quiffi või tupeerides ja föönitades nagu pompadouri). See lahendus on kiire eluviisiga inimesele, kellel pole mahti soenguga tohutult mässata, aga kellele on tähtis hoolitsetud välimus.”

Meeste soengud nagu Fade – Quiff – Pompadour – ärimehe soeng – aga mis mulle sobib?

,,Lõikusi ja viimistlusvõimalusi on veel terve hulk ja neid kõiki võib omavahel miksida. Tähtis on see, et igaüks leiaks endale meelepäraseima. Oma kindel meeste juuksur on selle ühe ja õige leidmise juures samuti oluline: tema oskab kliendi soove ja eripärasid klapitades soovitada sobivaid lahendusi.”

Pompadour

Kuidas soengu eest edaspidi hoolitseda?

,,Lopsakama pealaeosaga soengud nõuavad kindlasti fööni või ka rullharja – tuleb endale aru anda, kas on viitsimist juustega nii palju jännata, et lõikus näeks hea välja ka pärast kodust peapesu. Tihtilugu juhtub, et poisid ei pese pead just sellepärast, et puhtad juuksed on kerged ja lendlevad, pesemata ja rasvane juus hoiab justkui paremini. Paraku jätab see kõrvalt vaadates halva mulje – pesemata pea on lihtsalt ebameeldiv, hoopis midagi muud kui viimistlusvahendiga töödeldud soeng. See, kes spordib ja käib trennipäeval nt. kaks korda duši all, ei pea sugugi iga kord šampooniga pead pesema – piisab vaid puhta veega loputamisest. Et pestud juuksed ei lendleks, tuleb soengut sättida hooldusvahendi, nt. mati tekstuuripastaga.

Kui tihti peaks juuksuris käima?

,,Juuksuris käimise sagedus on individuaalne, sõltub valitud lõikusest ja kliendi juuksekasvu kiirusest. Muidugi on ka neid, kes harrastavad kodust lõikust – et mis ma sinna juuksurisse ikka lähen, kodus masin olemas, suristan pea üle ja korras. Ega selles keelata kedagi ei saa, aga korrektse juukselõikuse juures on tajutav stiil, mida ise pügades kuidagi ei saavuta. Sellised meeste soengud nagu siin mainitud vajavad juuksuri kätt.  Meeste juuksur mõtleb kliendile soengut soovitades ka sellele, milliseid muhke-lohke oleks hea väljanägemise huvides vaja varjata ning mida tasub rõhutada. Nii et kes tahab olla stiilne, sel tasuks aegsasti endale oma meeste juuksur leida ja korrapäraselt tema juures käia.”

Kas ikka pole kindel, mis soeng sobiks just sulle? Broneeri aeg, hüppa läbi ja aitame sind.

 

 

Registreeri aeg