Noorjuuksurite salong Tallinnas

Kuivad juuksed talvekuudel

Kuivad juuksed võivad muutuda probleemiks talveajal

Praeguse ilmaga ei taha keegi märgade juustega välja minna. Pea külmetub kergelt ja müts surub  juuksed peadligi. Juuste kuivatamine võib aga juustele mõjuda kahjustavalt, kui seda teha kiiruga. Mis vigu tavaliselt tehakse ja kuidas kuivatada juukseid nii, et need ei kahjustuks?

Agressiivne rätikukuivatus

Seda näeb tihti filmides. Näitleja võtab kätte rätiku ja hakkab märgasid juukseid hõõruma rätiku sees käte vahel. Proovi seda vältida, sest tavalised froteerätikud on karedad ning karmid märgade juuksekiudude vastu. Nühkides võivad juuksed murduda ja muutuda kräsuseks. Selle asemel kasuta mikrofiiber rätikut – nendel on peenemad kiud kui tavalistel rätikutel. Samuti imavad need rohkem niiskust ja on pehmemad juuste vastu. Niiviisi on juuksed pehmemad ja kräsuvabad.

Märgade juuste rätikusse jätmine pikaks ajaks

Duši alt ära tulles ja juuksed rätikusse mässimine on täiesti okei. Halvaks muutub asi siis, kui unustad rätiku pähe pikemaks ajaks. Üleüldiselt, märgade juuste üles tõmbamine peanahast eemale aitab kaasa juuste murdumisele või isegi väljalangemisele. Selle asemel (samuti kõige parem viis kuivatamiseks) on lasta juustel lihtsalt toatemperatuuril kuivada. See tähendab tugevamaid, läikivamaid, tervemaid juukseid ja ei nõua üldse vaeva.Kui soovid endale föönisoengut või hoopis tangidega, on Tuuletuka selleks õige koht.

Kuumakaitsega toodete kasutamata jätmine

Juuste otsene kokkupuude kuumade töövahenditega ilma kuumakaitsega toodete kasutamist kiirendab juuste kahjustumist, kuivatades juukseid. See aga ei tähenda, et kõik kuumakaitsega tooted on just Sinu juustele head. Silikoonil põhinev kuumakaitse võib olla juustele kahjulikum kui mitte millegi kasutamine. Küsi meie juuksurite käest, milline vahend just Sinu juustele sobiks.

Märgade või niiskete juuste kuumtöötlemine

Juuksed peavad olema täiesti kuivad enne kuumtöötlemist! Kui märgasid juukseid kuumtöödelda vahendiga, mis ulatub ligi 100 kraadini, Sa otseses mõttes põletad neid. Kui juuksed ei jõua täielikult ära kuivada, jäta kuumtöötlemine vahele. Tee näiteks juustesse hoopis kerge punupats – mõne tunni möödudes lahtivõttes on juustel mõnusad lained.

Kuivad juuksed talvel

Talveajal peab juuste töötlemisega eriti ettevaatlik olema. Juuksed vajavad suuremat tähelepanu, murduvad kergemini ja on tundlikumad kõrgetele temperatuuridele. Kui oled mures ja arvad, et Su juuksed on kahjustunud, tule meie juurde ja leiame Sulle sobiva lahenduse.

Registreeri aeg